Då suget efter svenska produkter slår in på resan i Asien…

 

Nu kan man givetvis tycka, att varför i hela världen skulle man vilja komma åt svenska produkter då man är på semester i Malaysia, där det finns så mycket annat intressant att prova på? Alldeles riktigt, det är inte i första hand man börjar längta efter svenska köttbullar, rågbröd eller gravad lax då man befinner sig i ett land som Malaysia, med all dess fantastiska och mångsidiga matkultur.

Det blir dock allt vanligare att man bestämmer sig för att utforska världen i större omfattning än tidigare och beger sig ut på långresor som vanligtvis innebär att man är på resande fot i flera månader i sträck eller ännu längre. Det har även blivit allt vanligare att man väljer att bosätta sig ett tag utomlands. Det är under de här långresorna eller under tiden man bor i ett land utanför Sverige som suget efter dessa svenska produkter eventuellt uppstår.

Kan man då få tag i produkter som snus, köttbullar, lax och Kalles Kaviar i Malaysia? Ja, ja minsann det kan man! Det är nämligen så att Ikea etablerade sig i Malaysia för några år sedan och i och med det så kan man i dagsläget få tag i en mängd olika svenska produkter i Malaysia.

Kalles Kaviar

Ikea i Kuala Lumpur

Ikea som ligger i Kuala Lumpur eller närmare bestämt i utkanterna av KL i ett område som heter Mutiara Damansara hittar man allt från köttbullar till Kalles kaviar. Butiken har en liten delikatessavdelning där man hittar både frysta produkter samt annat smått och gott. I vanlig ordning så har även Ikea butiken i Kuala Lumpur en egen restaurang där det serveras maträtter som köttbullar med mos, lax, sill och andra typiska rätter som Ikea servera hemma i Sverige.

Var hittar man snus i Kuala Lumpur?

Går det att få tag på snus i Malaysia, undrar säkert minst några hängiva snusare, vars förråd har börjat sina efter några månaders resande? Och svaret är ja, det går alldeles utmärkt att få tag på snus i Kuala Lumpur! Det blir nämligen allt mer populärt att snusa i Malaysia, tro det eller ej och därmed så säljs snus i de flesta Cold Storage affärerna i Kuala Lumpur. Denna butikskedja hittar man i de flesta större shoppingcentren i Kuala Lumpur. Snuset som säljs är en variant av General portionssnus som för det mesta finns i smakerna original och mint.

general white portion

Kuala Lumpur är en populär ”hub” för transfer då man reser runt i Asien och även en vanlig destination för så kallade ”Visa runs”då man är ute på långresor. De flesta svenskar som är ute och reser i Sydostasien brukar förr eller senare landa i Kuala Lumpur och för dessa resenärer kan köttbullar med mos, lax och en prilla under läppen vara guld värt!