Singapore – både unik och exotisk plats att besöka!

 

Då man befinner sig i Malaysia rekommenderas även att göra ett besök i den unika och exotiska staden Singapore. Ett smidigt och billigt sätt att ta sig till Singapore är med buss, tåg eller flyg från Kuala Lumpur. Det tar enbart ca 4 timmar att ta sig från Kuala Lumpur till Singapore med buss. Singapore är en nästintill kliniskt ren affärsstad med en av världens största hamnar.

Singapore erbjuder på ett fantastiskt upplägg av sevärdheter i form av maffig och modern arkitektur, blandat med vackra naturområden samt enorma shoppingcenter. Man skall dock vara noggrann med att läsa på om alla förbud som råder i Singapore. Nedskräpning eller rökning på gatan ger höga böter. Det är också bra att vara medveten om att Singapore är rejält mycket dyrare än Malaysia.

 

Marina Bay Sands pool Singapore

 

Singapore en av världens rikaste länder

Ungefär 14 mil norr om ekvatorn ligger Singapore, en önation som ligger strax söder om den Malaysiska staten Johor. Sedan Singapore blev självständigt 1963 har det blivit ett välutvecklat land ekonomiskt och idag finns landet med på topp 20 listan över världens mest välbärgade länder. De flesta som bor i Singapore är kineser men det officiella språket är Engelska. I landet bor ungefär 4, 8 miljoner invånare.

Huvudstaden heter Singapore City och statsskicket är republik och dagens president heter Sellapan Ramanathan och premiärministern heter Lee Hsien Loong. Singapore består av 63 öar och bland dessa öar finns såväl regnskog som städer och för turister finns många fascinerande platser att utforska.

 

Singapore skyline

Vackra naturområden & fantastiska shoppingmöjligheter

 

Singapore erbjuder såväl på ett myllrande stadsliv som spännande outforskade områden. Det finns vackra naturområden samt fantastiska shoppingmöjligheter. Singapore har såväl skyskrapor som tropisk regnskog så oavsett vad man är ute efter med sin resa, kommer man troligtvis att hitta det här. För den som vill kombinera storstadsupplevelse med en avkopplande bad och sol så är Singapore ett alldeles utmärkt val. Det finns nämligen an fin sandstrand med möjlighet att bada i havet alldeles i utkanterna av staden Singapore.

Singapore har ett tropiskt klimat med varmt året om, mellan 22 och 34 grader ungefär, och ganska mycket regn. Allra varmast är det, precis som i Sverige i juni och juli. Nästan en fjärdedel av landets yta består av skogar och naturreservat och det är en mycket vacker nation fylld av växt- och djurliv. Alla naturälskare borde åka hit någon gång.

 

National Orchid Garden Singapore

 

Man exporterar många olika produkter från Singapore och tillverkningen är stor, främst av elektronik och mekaniska uppfinningar samt biomedicinska uppfinningar. Att ta sig till Singapore är inga som helst problem eftersom det finns gott om såväl flyg-buss- som tåglinjer dit. Ett enkelt och billigt sätt är att ta sig med buss eller tåg från Kuala Lumpur.

Om man tycker att religion är intressant så ska man passa på att ta sig en titt på Sri Mariamman templet som är Singapores äldsta hindutempel. Det byggdes 1843 och är ett nationalmonument. Det här templet hittar man i Chinatowndistriktet och ett besök där kommer man definitivt inte att ångra. Singapore har en spännande historia som är väl värt att utforska under sitt besök här.

 

Chinese Garden Twin Pagoda

Orchard Road, Universal studios och Singapores Botaniska Trädgårdar

 

En stor turistattraktion är Orchard Road, en gata där man kan hitta många stora gallerior med enorma shoppingmöjligheter och många restauranger av bra kvalitet. Här finns nattklubbar och caféer så att det räcker och blir över. Då man är i Singapore rekommenderas även att besöka Universal studios som erbjuder en kul upplevelse för hela familjen.

Singapores Botaniska Trädgårdar är ett måste att besöka för den växtintresserade. Trädgården byggdes 1822 och har öppet varje dag på året. Här finns en liten tropisk regnskog, många olika växter, små floder och främst av allt en enorm orkidéträdgård med över 200 olika arter av orkidéer. Allt är gratis att besöka utom orkidéträdgården där en liten avgift tas ut.

Att besöka Singapore är något som alla borde göra någon gång under sin livstid. Vackrare och intressantare plats får man leta efter länge. Här kan man hämta nya krafter och samla energi samtidigt som man avnjuter härligt väder, bra shopping och god mat.

 

Universal studio Singapore