Aphrodites klippa –  en perfekt heldagsutflykt

 

Vilket ställe kan vara mer romantiskt för ett förälskat par att besöka och uppleva en drömlik dag på än Aphrodites klippa?

Enligt mytologin så sägs det att födelseplatsen för kärleksgudinnan Aphrodite eller ”Petra tou romiou”, som gudinnan kallas på grekiska, är just vid denna klippa. Enligt legenden steg kärleksgudinnan upp ur vågorna och det skummande havet och ledsagades sedan på ett snäckskal över klipporna som då fick namnet, Aphrodites klippa. Denna fängslande klippa med dess förtrollande historia och vackra omgivning finner man 25 kilometer öster om den populära turistorten Paphos.

Vid Aphrodites kulturvandringsled hittar man de mest fascinerande geologiska formationen av massiva klippor som utgör en av Cyperns mest beundransvärda naturupplevelser. Det drömlika panoramat med klippan som reser sig upp ur ett kristallklart turkosblått hav och den gränslösa horisonten i bakgrunden, utgör Aphrodites klippa till den fulländade platsen för romantik.

 

Aprodites klippa

Vigsel vid Aphrodites klippa

Sagolika bröllop, beach blessings och ceremonier för förnyande av löften är en vanlig företeelse vid denna plats. Det sägs även att man kan föreviga sin skönhet samt finna sitt liv kärlek om man simmar tre varv runt klippan vid månsken.

De bästa tipsen för en heldagsutflykt för en romantisk tillflykt är att ta med sig en picknick korg fylld av medelhavsläckerheter, kanske lite champagne och färska jordgubbar att njuta av vid havet med din käraste. Packa även med badkläder för sköna dopp i det ljumma havet samt vandringsskor för strosande längs den förtrollande vackra vandringsleden längs klipporna.

 

Bröllop på stranden

Arrangerade bussutflykter eller taxi

Det går arrangerade bussutflykter från så gott som alla turistorter till Aphrodites klippor men vill man vara oberoende av tid och spendera dagen helt för sig själv kan det vara lönsamt att hyra moped eller bil för att ta sig dit på egen hand.

Ett annat bra alternativ är att åka taxi. Det rekommenderas inte att cykla till klipporna även om man bor i närheten som exempelvis Paphos eftersom vägarna är smala och krokiga och hög trafikerade.