Prisvärda golfresor i Malaysia

 

Malaysia är inte bara en perfekt destination för den som bland annat älskar att dyka utan även ett riktigt golfparadis. Malaysias fantastiska klimat gör det möjligt att njuta av golfrundor på någon av de över 200 golfbanorna som landet stolt kan uppvisa.

De flesta golfbanorna är öppna för vem som helst men det brukar som oftast dock finnas ett visst handikappskrav. Några av golfbanorna är privatägda och för att spela golf på dessa banor krävs vanligtvis en inbjudan från golfklubben i fråga.

 

Golf

Fenomenala greens med tillhörande och exklusiva klubbhus

 

Golf har kommit att bli en stor sport i Malaysia och man har satsat väldigt mycket på att bygga upp fenomenala greens med tillhörande och exklusiva klubbhus. Klubbhusen erbjuder som oftast på restauranger, barer, tillhörande poolområden, tennisbanor, fitnesscenter och även ibland imponerande hotell för boende nära golfbanorna. Som redan tidigare nämndes så finns det över 200 golfbanor i Malaysia och dessa finner man från norr till söder. Borneo och områden kring Kuala Lumpur har de flesta och populäraste golfbanorna.

Det är även rätt så rimliga priser för att ta en runda på någon av Malaysias fina golfbanor. Priserna varierar dock en aning från golfbana till golfbana och även beroende på vilken dag det gäller men man kan räkna med en Green fee på allt från 100 kronor till upp mot 900 kronor. Det är även möjligt att få hjälp av en caddie för en liten peng (ca. 50 kronor per runda) och då ingår även en golfbil som man kan ta sig runt med på dessa massiva golfbanor.

 

golfboll

 

På de flesta golfbanorna i Malaysia är det även möjligt att ta en golfrunda efter att mörkret har lagt sig eftersom de flesta golfklubbarna har kvällsbelysning. Golfklubbarna i Malaysia håller hög standard och ett flertal internationella golftävlingar arrangeras här varje år.

Eftersom det finns hundratals golfbanor i Malaysia så har vi valt att lista de 10 bästa golfklubbarna i Malaysia. Topp 10 golfklubbarna i Malaysia är utsedda genom betygsättning av gäster som har besökt dessa golfbanor.

De 10 bästa golfbanorna i Malaysia

  1. Palm Garden Golf Club är rankad som den bästa golfbanan i Malaysia och består av 2 18 håls banor.
  2. Glenmarie Golf & Country Club kommer på andra plats och består av 2 golfbanor och 36 hål.
  3. The Mines Resort & Golf Club kommer på tredje plats för de bästa golfbanorna och består av en golfbana med 18 hål.
  4. Horizon Hills Golf & Country Club har fjärde plats för de bästa golfbanorna i Malaysia. Det finns en 18 håls golfbana på Horizon Hill.
  5. Kuala Lumpur Golf & Country Club som har 2 golfbanor med 36 hål kommer in på femte plats över golfbanor i Malaysia.
  6. The Els Club Teluk Datai som ligger på Langkawi består av en 18 håls golfbana och kommer in på sjätte plats över de bästa golfbanorna.
  7. Kota Permai Golf & Country Club som ligger i Selangor består av en 18 håls golfbana.
  8. Palm Resort Golf & Country Club som ligger i Johor består av 3 golfbanor och 54 hål.
  9. Saujana Golf & Country Club i Selengor består av 2 golfbanor och 36 hål och har nionde plats för Malaysias bästa golfbanor.
  10. Bangi Golf Resort som har 3 golbanor och 27 hål har plats 10 enligt besökares betyg för de bästa golfbanorna i Malaysia.

 

Golfbana Malaysia