Kyrenias orörda stränder

 

Kyrenia är verkligen paradiset för dig som vil uppleva de vackraste och mest orörda stränderna på Cypern. Runt områden kring Kyrenia hittar du stränder som tilltalar varje smak med varierande utbud och atmosfär. Att hitta just din favorit strand kommer inte att bli svårt eftersom norra Cypern har många underbara stränder för varje smak och tycke!

Här listar vi några av Kyrenias bästa och vackraste stränder och hoppas att du hittar just din favorit!

Acapulco beach

Acapulco beach är ett mycket populärt turistmål i norra Cypern. Denna storslagna sandstrand sträcker sig över ett område på 1 kilometer och utgörs av finkornig och len sand samt grunt kristallklart vatten. Stranden har tillgång till de flesta faciliteter som kan tänkas behövas och till dessa hör solstolar och en bar.

Det finns dock en underström och barn som simmar ska övervakas hela tiden. Vindsurfing är mycket populärt på Acapulco Beach så passa på att ta en tur under besöket på denna otroligt härliga strand.

 

Acapulco beach

 

Escape Beach

Escape stranden ligger bara 5 km från Kyrenia stad och är en av de vackraste stränderna på norra Cypern. Med fin gyllene sand och kristallklart vatten utgör Escape stranden den perfekta platsen att njuta av sol och hav.

För dem som föredrar en mer livlig dag på stranden så finns det ett stort antal olika vattensporter att tillgå som exempelvis, djuphavsdykning, Jet ski, bananbåtar, kanot och trampbåtar. Det finns även en ny strandklubb, restaurang och bar där man kan njuta av goda drycker och en matbit mellan varven.

 

Escape Beach Kyrenia Cypern

 

Alagadi Beach

Alagadi Beach som även är känd vid namnet, Turtle Beach, ligger cirka 16 kilometer öster om Kyrenia. Denna långgrunda sandstrand pryds av stora svepande sanddyner och omges av turkosblått glittrande hav. Under sommarmånaderna finns det en lite strandbar med tillhörande toalett att tillgå. Alagadi stranden är känd för havssköldpaddorna av arten Caretta caretta som lägger ägg här under sommaren.

Några andra populära stränder i Kyrenia innefattar Sunset Beach som är en sandstrand som är perfekt för små barn, Deniz Kizi stranden, en skyddad vik perfekt för vattensporter, inklusive vindsurfing, vattenskidor, och mycket mer. Samt även Kervansaray Beach som är den mest berömda stranden i Kyrenia med massor att göra, inklusive restauranger och barer.

 

Alagadi Beach Kyrenia Cypern

Kyrenia
19°
molnigt
fuktighet 59%
vind 4m/s O
H 18 • L 18