Bästa shoppingen på Cypern finns i Nicosia

Även om det är fantastiskt skönt med avkopplande och lata dagar på stranden med bad och sol så kan det vara skönt att tillägna en dag av semester för att åka på någon spännande utflykt.

Den unika staden Nicosia som är Cyperns huvudstad kan då vara ett fantastiskt val. Nicosia med all dess historia och spännande kultur är underbar att uppleva i sig men staden är även det perfekta stället för en givande shoppingtur.

Den bästa shoppingen på Cypern finns definitivt i Nicosia. Här kan man fynda allt mellan himmel och jord. På de lokala marknaderna hittar man lokalproducerade delikatesser och fantastiska hantverk som utgör de perfekta souvenirerna att ta med sig hem. Bland annat Ledra street i Nicosia är en stor favorit för shoppingsugna och ett måste att se då man besöker staden.

 

Nicosia Ledra street

Välkända märken och designartiklar

Visserligen så hittar man de klassiska turistshopparna även här i den delade staden Nicosia men även så mycket mer. Staden har ett stort utbud av större gallerior och shoppingmalls som säljer välkända märken och designartiklar.

Nicosia är även känd för dess fantastiska konstverk och här finns det möjlighet att strosa runt i konstgallerier av olika slag och det går även bra att köpa med sig ett favoritkonstverk hem.

De flesta mindre hantverksbutikerna och de lokala marknaderna är stationerade i den äldre delen av Nicosia medan de större shoppingcentren är lokaliserade i stadens centrala delar. Staden erbjuder även ett fantastiskt utbud av lokala cypriotiska delikatesser som man kan köpa med sig hem eller avnjuta under semesterns gång. Passa på att strosa genom Nicosias lokala marknader och botanisera i färggranna och delikata matskapelser.

 

Cypriotiska delikatesser

Den delade staden erbjuder på både Grekiska och Turkiska upplevelser

Under shoppingturen har man möjlighet att andas in den historiska staden och uppleva de två skiftande områden som består av den turkiska och den grekiska delen av staden. Det kan kännas som att man har varit i två olika länder då man har promenerat igenom den kulturella och vackra staden Nicosia.

Det kan vara skönt att slå sig ner i skuggan ett tag mellan varven och ta sig en matbit eller något gott att dricka och det är verkligen inga som helst problem att hitta något mysigt ställe för det i området, snarare svårt att välja vilket av alla de olika ställen man skall pröva. Samma gäller restauranger, barer och caféer som med shoppingen i Nicosia, det finns ett massivt utbud av dem alla.

 

Promenad Nicosia

 

Vill man inte ta sig till Nicosia på egen hand så är det absolut inga problem. Alla de största semesterorterna på Cypern anordnar dagliga utflykter till öns shoppingmecka för en liten slant. Från de flesta resmålen tar det bara någon timme att ta sig till Nicosia beroende på vilken sida av ön man befinner sig på.

Ta gärna del av kartan som märker ut de många och varierande affärerna och butikerna för att hitta den bästa shoppingen som tilltalar just dig! Vi önskar dig en riktigt fantastisk shoppingdag i den underbara staden, Nicosia!

 

Turkiska hantverk Nicosia