Samtliga av Cyperns golfbanor har tillgång till klubbhus

 

Cypern med sitt idealiska och skonsamma Medelhavsklimat som råder året runt så har denna vackra ö blivit ett riktigt golfparadis för golfentusiaster. Golf på Cypern är lämplig för spelare i alla nivåer, oavsett om man är ute efter en nybörjarrunda, lite semestergolf eller träningsvecka med golfklubben. Öppna golfturneringar anordnas med jämna mellanrum på de olika artonhålsbanorna och ger perfekt tillfälle att utmana ditt handikapp.

Samtliga av Cyperns golfbanor är belägna vid fridfulla och natursköna områden och håller en hög internationell standard. Det finns fyra artonhålsbanor på Cypern som alla ligger vid Medelhavskusten strax utanför semesterorten Paphos som ligger på öns västkust. Alla dessa fyra golfbanor varierar i svårighetsgrad och karaktär och gör golfandet extra spännande och trivsamt.

Eftersom golfbanorna ligger i närheten av varandra så finns det extra bra möjlighet att variera mellan de olika banorna under en och samma vistelse. Samtliga av Cyperns golfbanor har tillgång till klubbhus, Pro shop, privatlektioner samt träningsanläggningar. Det går smidigt och är billigt att ta lokalbussen från Paphos hamn som trafikerar regelbundet hela dagen till närheten av golfbanorna.

 

Golfbana Cypern

Topp 4 Cyperns bästa golfbanor

Aphrodite Hills golfbana

Aphrodite Hills golfbana, som erbjuder sensationella vyer över Medelhavet, är en prisbelönt golfbana som ritades av den välkända golfbanearkitekten, Cabell B. Robinson.

Golfbanan är byggd i två platåer åtskild av en scenisk ravin och omgivs av en idyllisk miljö med sagolik utsikt över hav och svajande olivträd. Den mästerskapsanpassade artonhålsbanan har den perfekta sammansättningen av djupa Pot-bunkrar, fairways med frikostiga greener som är prydda av fylligt bermudagräs. Det sägs att Aphrodite Hills golfbanan har en av Europas mest sensationella par-3 vid det sjunde hålet.

Det finns tillgång till tre professionella golfinstruktörer för enskilda golflektioner samt grupplektioner. Aphrodite Hills har ett vackert inrett klubbhus med tillhörande restaurang och terrass med storslagen utsikt över den frodiga greenen.

 

Aphrodite Hills golfbana Paphos

Minthis Hills golfbana

Minthis Hills golfbana som är en 18 – håls mästerskapsbana ligger i en lugn och pittoresk miljö med vackra vyer över det natursköna området. Banan ger en perfekt sammansättning för ett utmanande och intressant spel för en hel dag på greenen som ligger på en 550 nivå över havet.

Denna året runt golfbana är Cyperns äldsta och var ursprungligen designad av Donald Steel, år 1994 men har nyligen genomgått ett omfattande ansiktslyft av golfbanearkitekterna, Mackenzie & Ebert . Minthis Hills golfbana erbjuder även utmärkta träningsfaciliteter samt ett enastående klubbhus med tillhörande utsökt restaurang och bar.

 

Minthis Hills golfbana Paphos Cypern

Elea Golf Club

Elea Golf Club, som ligger nära hamnstaden Paphos är en golfbana av världsklass och är harmoniskt belägen invid det glittrande östra Medelhavet.

Golfbanearkitekten Nick Faldo har designat denna golfbana som mäter 6,3 kilometer från bakre tee och har hyllats av medier över hela värden samt utnämndes till en av de bästa internationella nybyggda banorna år 2010 av Golf Magazine i USA.

Den 18- håls Elea golfbanan är både utmanande och oerhört vacker att inta i all dess prakt med en hisnande utsikt över dungar av olivlundar, det mörka paspalumgräset och en blandning av fantastisk variation av vilda växter och inhemsk vegetation.

 

Elea Golfklubb Cypern

Secret Valley golfbana

Secret Valley golfbana hittar man inbäddad i en den natursköna dalen i Petra tou Romiou, där kärleksgudinnan Aphrodite sägs vara född. Med utsikt över Medelhavet och grönskande dalar inger denna plats en harmonisk och avkopplande miljö att utöva sin favorithobby på.

Denna golfbana med dess fantastiska läge och lugn är berömd för sina golfkurser. Det är forna golfproffs som håller i kurserna och deltagare i olika nivåer dras till dessa kurser för att utmana sig själv samt få djupare kunskaper och skicklighet i sitt golfande.

Med en av öns mest utmanande 18-hålsbanor, ett enastående klubbhus samt exklusiviteten att delta i golfkurser utformade av yrkesproffs har Secret Valley skäl för att vara så populär bland Cyperns golfbanor.

 

Secret Valley golfbana Cypern