Bra säkerhet på Cypern – trygg semester

 

Förutom att denna vackra ö har över 340 solsäkra dagar om året så är Cypern även ett mycket tryggt land att åka till.

Man har i år (2015) gjort en undersökning där det forskades i hur säkert det är att besöka och bo i olika länder världen över. Utav de 107 länder som deltog i undersökningen kom Cypern på femte plats, så Cypern är med andra ord ett av de säkraste och tryggaste landen i världen att besöka.

I enlighet med forskningen så framkom det även att Cypern var det säkraste landet att besöka och bo i av alla länder där det bodde mindre än 5 miljoner invånare.

Efter att det varit en hel del oroligheter ute i världen och då även på många kända turistorter så känns det oerhört skönt att det fortfarande finns länder där man kan spendera sin semester utan att behöva oroa sig för säkerheten och vara rädd för kriminella handlingar.

 

barn semester strand

Viktigt med trygg destination då man reser med barn

Man vill känna sig trygg i alla lägen givetvis både där man bor och även där man väljer att njuta av sin semester men speciellt viktigt känns det med trygghet på den semesterort där man valt att njuta av en avkopplande semester med sina barn.

Cypern är en trygg destination att åka till med hela familjen och här kan man känna sig säker även med de allra minsta barnen. Trygghet för barnen är ju trots allt det viktigaste då man väljer destination för familjesemestern. Cypern rekommenderas varmt för en trygg semester för hela familjen!

 

Barnvanlig strand Cypern

 

Viss uppmärksamhet och sunt förnuft krävs trots allt

 

Det bör dock ändå påpekas att även om Cypern är rankad till det femte säkraste landet i världen att vistas i så betyder det ju givetvis ändå inte att det är helt riskfritt. Kriminalitet finns i alla länder världen över så viss uppmärksamhet krävs trots allt.

Sunt förnuft och säker förvaring av värdesaker brukar gå långt, vilket land man än väljer att semestra i. De flesta hotellen har värdeskåp på rummen och som till och med som vanligast är avgiftsfria nuförtiden.

På badstranden och på andra allmänna platser är det bra att hålla uppsikt över sina värdesaker och inte lämna dem utan uppsikt. Utöver det så är det bara att njuta av en fantastisk och avkopplande semester på kärlekens ö, Cypern!