Toppen läge mellan Kato Paphos och Coral Bay

 

Chloraka är en liten idyllisk by som ligger i Paphos distriktet på Cypern. Denna natursköna plats som ligger högt upp över havet med utsikt över hela kustlinjen och horisonten har en spännande historia och enligt myten var det här kärleksgudinnan Aphrodite fann sin mest kända älskare, Adonis.

Eftersom byn Chloraka har ett fantastiskt läge mitt emellan Paphos stad och det berömda området Coral Bay så blomstrar turismen här och det finns ett stort antal hotell i området.

Här kan man hitta riktigt prisvärt semesterboende. Det finns allt från femstjärniga lyxresorter till familjeägda mindre hotell i byn. Det är även både billigt och enkelt att ta sig runt hela Paphosområdet och Coral Bay från Chloraka. Lokalbussen passerar byn med jämna mellanrum i båda riktningar från tidig morgon till sen kväll.

 

Chlorakas hotell Paphos Cypern

Mängder med aktiviteter och sevärdheter

Det finns gott om vackra vandringsleder och härliga badplatser i området. För den som gillar golf är Chloraka ett bra alternativ eftersom man hittar de bästa golfbanorna alldeles i närheten. Även om byn är liten så finns det ett relativt stort utbud av restauranger, barer och aktiviteter i området.

För den som älskar långa och natursköna promenader så rekommenderas att gå med kustlinjen ner mot Kato Paphos och den idylliska hamnen där. Det går även bra att hyra cykel och cykla ner till Paphos, mesta delen av vägen utgörs av en strandpromenad med undantag för vissa kortare sträckor där det kanske är bäst att leda cykeln om man inte har en cykel som är gjord för tuffare terräng.

 

Cyklutflykt Paphos Chlorakas

Magiska Solnedgångar

Solnedgångarna i Chloraka är så magiska att de nästan tar andan ur en, så vackra är de. Många åker hit bara för att få möjlighet att få uppleva dessa otroligt vackra vyer då solen går ner mot horisonten och förgyller himlen och havet i de vackraste nyanser av färger.

Även om byn Chloraka med dess omgivningar är rätt så litet så finns det några riktigt fantastiska restauranger som definitivt är värda att besöka. Bland de populäraste restaurangerna i Chloraka hör en mysig italiensk restaurang som serverar gudomligt goda stenugnsbakade pizzor samt en Indisk restaurang som är en av de bästa i hela området och då med även Paphos medräknat.

 

Chlorakas solnedgång